Kunagi hiljem jõudis kätte minu puhul ootamatult vara- juba üks päev hiljem
Minu jaoks peamine murekoht oli harness bari salongitüki külge kinnitamine. Et see saaks sirgelt ning viisakalt b-piilarite vahele. Esmapilgul tundus kõige lihtsam lahendus painutada kummassegi otsa S kujundid/nurgad, mille otsade jaoks puurin b-piilaritesse augud sisse. Lõpuks veetsin terve õhtu plasttorusid painutades ning sobivat S ei suutnudki välja painutada. Selleks kasutasin küünalt, välgumihklit ning proovisin ka keeduvett. 90 kraadist nurka ei olnud probleemi painutada. Küll aga järgmise 90 kraadise nurga painutamine kohe teise otsa ei tulnud hästi välja.
Otsustasin korra veel netist harness bare vaadata, et ehk tekib mõni idee. Tekkiski... otsustasin proovida teha nii nagu need päriselt on

. Esialgu tundus selline viis keerulisem. Just see punkt, et kuhu ja kuidas ma harness bari servad salongi külge kinnitan ning arvasin, et elusees ei saa ma selliselt servaplaate b-piilaritega ilusasti istuma. Aga no ega muud üle ei jäänud, kui proovida. Väänasin torule nurgad sisse ja tegin servaplaadid.
Lõikasin torult üleliigse maha ning üritasin lihvida toru servad sama nurga alla, nagu salongis b-piilarid istuvad.
Seejärel feik poldipead servaplaatidele.
Nüüd oli vaja kuidagi või millestki teha peenikesed turvavööde positsioneerimise aasad (suht kehv nimi neile, aga hetkel ei oska isegi paremini nimetada). Piisavalt peenikest ja piisavalt jäika traati kodunt ei leidnud. Plasttoru/pulgad ka nagu ei sobinud. Nii peen jääks üsna õrn. Siis tuli mõte haaknõelu proovida. Päris nõelad oleks ka ilmselt sobinud.
Ja tundus, et sobiski. Väike test enne kinnitamist.
Mõõtsin salongis nii täpselt kui suutsin vööde asukoha välja ning märkisin punktid peale, kuhu tuleks augud puurida.
Aukudesse tupsutasin tikuotsaga superpardakki.
Järgmisena oli aeg stabiliseerivate risttorude kinnituste meisterdamiseks. Selleks võtsin peamise toru mõõdu.
Puurisin peamise toru jämedusi auke õhukese plastplaadi sisse. Lõikasin avade juurest pooleks ning vorpisin kuju tunde järgi enamvähem sobivaks.
Lihvisin välimised servad ümaraks.
Ja liimisin nii sirgelt kui suutsin peamise toru külge.
Sobiva vahe saavutamiseks paigutasin stabiliseeriva risttoru kinnitusaasade vahele.
Aasad paigas. Ideaalne ei ole, aga läbi tagaklaasi või küljeklaasi tavapäraselt kauguselt vaadates on 100% sirge
Järgmisena liimisin otsatükid paika. See oli kõige närvesöövam. Kui nüüd peamise toru otste nurk oleks vale olnud, ei istuks ka otsatükid b-piilarite vastu sirgelt.
2 feik poldipead ja 2 feik mutrit koos poldilõpuga ootamas oma superpardakki.
3 paigas, üks veel jäänud stabiliseerivate torude kinnitusaasadele.
Valmis!
Nüüd testfiti aeg! Päris 100% jälle ideaalne istumine ei ole, kuid ma arvan, et võib rahule jääda. Ma kartsin hullemat.
Siin, eelmisel ja järgmisel fotol ei ole veel servad päris täpselt paika sätitud. Juba värvitud ja valmis pinnal on nii vastik toore detailiga ringi nühkida. Üritasin võimalikult õrnalt ja vähe seda teha.
Nüüd üritasin siiski harness bari põhiosa paika nühkida, et stabiliseerivad torud saaks õiges asendis kinni liimitud. Muidugi enne seda feik poldipead.
Teine pool ka paigas.
Plaan on ühes tükis kogu see kupatus uuesti välja võtta ning läikivaks mustaks värvida.
Tuleks nüüd see vesilihv ja poleerimine ka enda jaoks rahuldavalt välja, siis oleks eriti timm