Nagu juba mainisin, tuli lakkimine üsna hullusti välja. Teooriaid on küll, mis võis juhtuda, aga kindel ei ole... Kuna kogu pihustamine toimub mul isa töö juures, kus talvel just kõige soojem pole, siis ehk oli temp 2K jaoks liiga madal. Pihustamise hetkel oli umbes 17 kraadi. Kuskilt lugesin, et 2K tahab vähemalt 20 kraadi. Teine mõte on see, et lakk oli liiga paks, mida mõjutas veidi liiga külm temperatuur. Kuigi ma olen veidi aega juba Pro Scale Paints'i fänn olnud, siis hetkel tundub mulle, et kõik selle firma "airbrush ready" tooted tahavad thinnerit sisse või thinnerit juurde soovitatud segust. Kõik mu airbrushid virisevad, kui soovitud rõhuga selle firma tooteid üritan pihustada. Kolmandaks on 2K toimetamisvahemik ja aeg üsna lühike. Ma võtsin korraga ette terve kere, 2 kapotti ja küljepeeglid. Soovitatud kihtide vahemikust läks minu vahemik kindlasti ajaliselt pikemaks.
Krokodillinahaga kaunitar

Ega muud midagi kui kukkusin vesilihvima. Tulemuseni ei jõudnudki. Apelsinikoorest sain ma lahti, kuid kere jäi täis kriipse. Tekkis ka julm segadus, et mis hetkel võin ma ühe paberi kõrvale panna ja järgmise kareduse peale liikuda. Mudeligruppidest abi küsides sain ma suht kamasutra vastuseid. Ala, et asi on tunnetuses. Või et lihvides kuuled kõrvaga, kui järgmise paberi peale üle võid minna. Sorry, aga munnigi ma ei kuule ega tunne. Minu puhul ei ole tegemist liivapaberilausujaga

Tuli veel soovitusi iga paberiga risti lihvida. Teoorias tore... ja katusel või kapotil, aga kui on vaja mingit küljekarpi lihvida, mis ühtepidi maksimum 5mm lai on, siis tahaks näha seda tüüpi, kes seal ristipidi vesilihvides adekvaatse tulemuseni jõuab.
Seksikas eks?
Nagu krokodillinahast sinine kauboisaabas...
Ma ei hakka siia vesilihvi ja poleerimise pilte lisama. Küll aga positiivse tulemusena võtan endaga siit kaasa, et 2K lakki saab ikka rämejulgelt lihvida. Ma käisin detailid kõikide karedustega 3 korda üle. Poleerisin pisikese rotary peniga 4 korda. Isegi ei olnud mingit märkigi, et kuskilt hakkaks läbi laki minema. Jebisin ma vesilihvimise ja poleerimisega oma kuu aega. Kaotusena sain selle, et veebruari lõpuks konkursi raames ma seda mudelit valmis ei saa. Aga pole hullu, ma olin selleks valmis. Ma olen su kõige aeglasemast ja uimasemast tuttavast kaks korda veel aeglasem ja uimasem. Teine kaotus oli see, et kas ma üldse saan kunagi selle mudeli selliselt valmis, et ma ka rahul olen. Ja suurim kaotus oli see, et kui ma ei suuda mudelit eepiliselt viimistleda, siis kas mul üldse on mõtet skaalamudeleid ehitada... Ma ei viitsi mingit sitta riiulis vahtida. Ühesõnaga hetkel jäi emotsioon, et tahaks kannaga pähe sodiks selle pasa lüüa.
*Vabandan oma vägisõnade eest, kuid tuju on päriselt sitt ja emotsioonid ning mõtted just sellised.