Aoshima Top Secret Fusion RR Skyline BNR34 GT-R 1/24

autod, bussid, veokid
simo5555
Elukoht: Tartu

Re: Aoshima Top Secret Fusion RR Skyline BNR34 GT-R 1/24

Postitus Postitas simo5555 »

Eero kirjutas: 5. 05. 2025 10:03

Modelsshopis on selline liim letis olemas, mis peaks olema umbes sama asi ja ka päris laialt kasutatav.
https://modelsshop.eu/microscale-mi-9-m ... c-adhesive

Cheerz,
Eero
Kinnitan, et Microscale kristal klear toimib ka päris hästi :D Värvuselt sama nagu PVA, aga ei ole nii vesine. Kuivab suht ruttu ning jääb klaasi hoidma juba paari minutiga. Küll, aga väga tugev ühendus ei jää - nii nõrk ka ei jää, et ise lahti rapub, aga puutumist hiljem eriti ei kannata.
Simmtann

Postitus Postitas Simmtann »

Ma julgen soovitada ka klaasi super attacki. Ta kuivab kauem kui tavaline, ja jääb lõpuks ka pehmem kui tavaline tsüanoakrülaat, aga ei jäta seda valget udu ranti. lihtsamad asjad võtab samamoodi sekunditega hoidma nagu suvaline kiirliim, kui on vaja panna paksemalt või detail on suure pinge all, siis peab ikkagi natuke aega ise kinni hoidma, aga suures plaanis toimib ikkagi sarnaselt keskmise sekundiliimiga. Müüb seda näiteks ESPAK

https://espak.ee/epood/toode/liim-super-attak-glass-3g/

Ise olen ostnud ka mustika prismast, aga seal küsiti vist umbes 7€ sama toote eest. Kindlasti kuskil veel, kuigi enamus kaubakette ei paku seda klaasi varianti.

Olen kasutanud lihtsamates kohtades ka tavalist PVA liimi, kuigi see ei taha eriti kõvasti hoidma jääda, eriti kui on kõverad või pinge all tükid. Olen pannud mõnest nurgast imepisikeste sekundiliimi täppidega hoidma ja siis PVA-ga pärast servad üle plätserdanud.
RUF
Elukoht: Harjumaa

Postitus Postitas RUF »

Ints28 kirjutas: 3. 05. 2025 11:35 Päris korralik saaga selle klaasi liimimisega. Seda õiget polegi lihtne leida aga ise kasutan Revelli Contacta Clear liimi, kuivab kiiresti ja jääb tugev ühendus.
Mis tüüpi liim see on? Alternatiiv tsemendile ehk sulatab plasti?
RUF

Postitus Postitas RUF »

simo5555 kirjutas: 3. 05. 2025 19:11 Sügav kummardus, et minu mudelite käkke võrdlusena võtad :D Pigem võtan mina eeskuju sinu ehituskvaliteedist. Väga korralik ja puhas töö. Velgede värv tundub väga huvitav - millega see saavutatud on?`

Klaaside puhul - kui julge oled siis ma olen päris hästi saanud sellega klaasid paika:
Pilt

Ma olen surunud klaasi vastu misiganes tal toetada on ning hästi tasakesi paari kohta täpid lasknud. Seejärel hoidnud klaasi all vähemalt 2-3 minutit. Liim imendub täpselt ainult alla surutud alale ning kui klaasi vahepeal lahti ei lase siis ta rohkem kuhugi edasi ei lähe :D Jääb päris tugev kontakt ka.

Väga hea töö igatahes :D Vahepeal käki keeramine käib selle asja juurde
Veljed on Tamiya Metal Brown. Edasi Tamiya punast lakki paks kiht. Viimasena Tamiya tavalist läikivat lakki.

Ma tsemente kardan kuna nendega saab paraja käki kokku keerata. Mul on kogemus, kus liimiga üle tehtud pind peale veidikest nihkumist või liikumist enam ei nakku ning alles jääb vaid sulanud pehme plastikmass, mis ei tahene nii pea :roll: Samuti kardan, et extra thin imbub salongist seest väljapoole. Ja see töötab kui värvieemaldi :D Kuidas muidu tsemendiga värvitud pindu liimida on? Töötab?
RUF

Postitus Postitas RUF »

Simmtann kirjutas: 5. 05. 2025 12:39 Ma julgen soovitada ka klaasi super attacki. Ta kuivab kauem kui tavaline, ja jääb lõpuks ka pehmem kui tavaline tsüanoakrülaat, aga ei jäta seda valget udu ranti. lihtsamad asjad võtab samamoodi sekunditega hoidma nagu suvaline kiirliim, kui on vaja panna paksemalt või detail on suure pinge all, siis peab ikkagi natuke aega ise kinni hoidma, aga suures plaanis toimib ikkagi sarnaselt keskmise sekundiliimiga. Müüb seda näiteks ESPAK

https://espak.ee/epood/toode/liim-super-attak-glass-3g/

Ise olen ostnud ka mustika prismast, aga seal küsiti vist umbes 7€ sama toote eest. Kindlasti kuskil veel, kuigi enamus kaubakette ei paku seda klaasi varianti.

Olen kasutanud lihtsamates kohtades ka tavalist PVA liimi, kuigi see ei taha eriti kõvasti hoidma jääda, eriti kui on kõverad või pinge all tükid. Olen pannud mõnest nurgast imepisikeste sekundiliimi täppidega hoidma ja siis PVA-ga pärast servad üle plätserdanud.
Tänud! See tundub hetkel lahendus, mida järgmisena proovida tahaks.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Lõpp on lähenemas 8)

Pilt

Pilt
K96
Elukoht: Kalamaja

Postitus Postitas K96 »

Julgen samuti Kristal Kleari soovitada. Mingi sekundiga liimiv-fikseeriv asi ta kahjuks ei ole, aga samas suudab ta kuivada täiesti läbipaistvaks. Lisaks saab sellega teha väikestele näidikutele (nt. spidoplokis) nn. klaasiefekti, kattes juba paika pandud näidikudekaal Kristal Kleariga.

Mudelist ka. Väga viisakas töö, päriselt kohe. Ma küll hetkel ei tea, mitmes mudel see nüüd sul on, aga igatahes oled sa oma ehitustaseme juba pagana heaks ajada. Top Secreti autod oma kuldsete liveryitega on mulle niiehknaa juba kaua aega sümpaatsed olnud - paluks Minimaailmal nähtavale tuua, aitäh!
Ints28
Elukoht: Põltsamaa

Postitus Postitas Ints28 »

RUF kirjutas: 6. 05. 2025 12:07
Ints28 kirjutas: 3. 05. 2025 11:35 Päris korralik saaga selle klaasi liimimisega. Seda õiget polegi lihtne leida aga ise kasutan Revelli Contacta Clear liimi, kuivab kiiresti ja jääb tugev ühendus.
Mis tüüpi liim see on? Alternatiiv tsemendile ehk sulatab plasti?
See ei sulata plastikut ja sarnane PVA liimiga ja kuivab kiiresti
https://artspices.eu/products/revell-co ... 2bF9N9YrU5
RUF

Postitus Postitas RUF »

Sillastendis
Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Rattad all!

Pilt

Pilt

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Põhja alt on ka nüüd täiesti valmis. Lisada oli veel summuti viimane osa, diffuser ja mootorikaitse. Juba ehitades tundus, et põhi on veidi propelleris. Seega põhja alla liimides sai seda veidi modifitseeritud, et kõik keskel istuks ning ka loodis oleks. See aga tähendas seda, et enam ei istunud summuti ilusti ava keskel. Samuti ei läinud ka diffuser ja mootorikaitse enam ilusti peale. Tuli ka nende kinnitused kas maha lõigata või veidi trimmida, et kõik siiski enamvähem tsentrisse saaks.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Vasta