'78 Chevrolet Corvette C3

autod, bussid, veokid
Vasta
Kasutaja avatar
simo5555
Elukoht: Tartu

'78 Chevrolet Corvette C3

Postitus Postitas simo5555 »

:D Tere jälle!

Kuna Indrek ehitab Corvette't siis ei saa ma ka alla jääda. Tegelikult on mul suurem eesmärk kõigist põlvkonnast üks Corvette omale riiulisse ühel hetkel seisma saada :D Eks näis kuidas sellega läheb.

Tulles mudeli juurde siis seekord 78 aasta oma :D '58 aasta oma on minu arvates küll kõige stiilsem, aga seda mudelit mul kahjuks ei ole (veel). Mudel ise siis revelli oma. Otsest nägemust ei ole, aga tõenäoliselt üritan jälle näituseauto laadset asja teha :D Eks näis mis välja tuleb.
Pilt
Viimati muutis simo5555, 14. 12. 2025 13:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
simo5555

Re: '78 Chevrolet Corvette

Aitab laisklemisest :D Aeg mudeliehitusega pihta hakata.

Otsustasin seekord, et ehitan mudeli täiesti stockina. Veits pettumus on, et komplektis on esimesed päevatuled stangega koos :D
Pilt

Mulle kohe üldse see ei meeldi :D seega võtsin puuri ja puurisin rida auke
Pilt

Ning seejärel lõikasin tule välja :D
Pilt

Tulemuseks kõvasti ilusam nina :D Leiutan sinna aukudesse hiljem mingid tuled ka.
Pilt

Edasi värvisin natuke ka mootoriruumi ja põhjaalust :D Kasutasin seekord jälle fantaasiat ning värvisin mootoriploki punaseks. Tõenäoliselt teen mootoriruumi midagi sarnaseks nagu oma viimase Impala ehitusel tegin :D
Pilt

Salong tuleb siis klassikaline must :D Sellega sai ka vaikselt algust tehtud
Pilt
Simmtann

Postitus Postitas Simmtann »

Sellel erimudelil oli originaalis eriti uhke hõbedase nahaga tuba. Korralik bling.
Kasutaja avatar
simo5555

Simmtann kirjutas: 10. 11. 2025 0:04 Sellel erimudelil oli originaalis eriti uhke hõbedase nahaga tuba. Korralik bling.
Auto on pärit ju ikkagi disko kuldajastust kus sädelevad kerad ja laiad püksid olid moes :D

Väike update ka :D Kuidas saada krevetile esituled?

1) Kõigepealt teibi auk kinni ja värvi harilikuga üle (eestpoolt on parem, aga sellel konkreetsel mudelil oli tagumine külg mugavam)
Pilt

2) Siis lõika teip õigesse mõõtu ja kleebi jupikarbist leitud suvalisele esitulele
Pilt

3) Siis lihvi ja sobita, lihvi ja sobita niikaua kui klaas auku istub :D
Pilt

4) Ja korda ka teisel poolel :D
Pilt

5) Siis kleebi tagakülgedele suvalised plastikust lapakad (minu puhul siis aventadori tagaluugi ülejääk :D )
Pilt

6) Ja saadki mudelile esituled :D Minu arvates kõvasti parem lahendus kui lihtsalt halliks värvitud stangenurgad.
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Lumi maas ning mida targemat ikka teha kui nokitseda oma mudelite kallal :D

Stanged said siis külge liimitud :D Abiks jällegi näpitsad (siiani mõtlen, et kuidas enne ilma nendeta hakkama sain :D)
Pilt

Kui juba natuke tegin kere kallal omaloomingut siis mõtlesin, et teeks veits veel. 1:1 Corvette-l on uste peal, klaasi ääres ka väiksed kroomliistud mis sellel mudelil ettenähtud ei ole. Väike detail küll, aga mulle see liist meeldib :D Seega otsustasin, et lisan oma mudelile ka. Õige oleks lisada 2 peenikest liistu kõrvuti, aga ma nii proff ei ole. Seega teen ainult ühe.
Pilt

Kui stange oli ära kuivanud ning ilusti kinni siis alustasin lihvimisega. Natuke häiris ka, et kere ja stange vahel puudus ilus sirge joon. Mis siis ikka - haarasin graveerija ja teibi. Kõigepealt tõmbasin teibi joonele võimalikult lähedale
Pilt

Seejärel tõmbasin jooned üle
Pilt

Ja lõpuks panin natuke ka kiiresti kuivavat tamiya liimi, et jooned puhtad jääksid :D Sai päris okei isegi
Pilt

Edasi tõmbasin ka kõik muud paneelivahed graveerijaga üle :D Pole just harukordne kui saab käkki keeratud ning graveerija vahest välja hüppab nii, et tõmbab kriimu kohta kuhu ei peaks. Varem möllasin pahtlite ja lihvimistega - nüüd lihtsalt olen vedelamat superliimi hambatikuga peale määrinud. Saab kõvasti lihtsamalt jutid korda
Pilt

Edasi siis katus :D Sellel konkreetsel mudelil on ka läbipaistvad T-top katusepaneelid kaasas. Aventadorist õppisin, et kui otseselt ei ole soovi neid paneele mudeli külge liimida siis on nad parajad hädad. Väike raputus ja vajuvad paigast ära. Seega otsustasin, et ma liimin nad kokku. Hiljem värvin nad nagunii kerevärvi seega ei ole ka nii tähtis, et läbipaistvus säiliks või liimijälg väga minimaalselt oleks. Aga klassikalise revelli puhul ei ole nad ideaalselt sirged. Seega liimima peab neid kere küljes - vastasel juhul ei istu ta hiljem elusees ilusti sirgelt katusel. Mis siis ikka - kerele igaksjuhuks teip peale
Pilt

Siis tükk aega lihvimist ja sobitamist kuniks paneelid omavahel kokku istuvad. Siis tamiya liimi vahele ja hoida paneele katusel niikaua kui liim kuivanud on.
Pilt

Venitasin ka väiksed triibud üleliigsest plastikust millest teen hiljem ka katusepaneeli äärde kroomliistu.
Pilt

Väheke leiutasin veel omaloomingut :D Originaalis on kapotialune sellel ka veits mannetu ning veits võiks rohkem sisu olla. Kuna ma väga osav just ei ole 0-st igast asjade leiutamises siis mõtlesin, et proovin vähemalt paisupaagi teha nii hästi kui oskan. Võtsin suvalise tüki plastikut (oli äkki Porsche ehitusest ülejäänud resti nurk)
Pilt

Viilisin ja lihvisin niikaua kui sain sellise junni :D Liimisin selle liistude venitamisest ülejäänud jupi külge ja jätsin kuivama
Pilt

Kui liim kuivanud siis lõikasin lihtsalt jupi parajaks ja lihvisin lamedaks :D Peaks siis olema paisupaagi kork
Pilt

Sai päris lahe isegi :D Hiljem selgub kas jätan välja või võtan kasutusse.
Kasutaja avatar
simo5555

Ja jätkame ehitusega :D

Vaatasin pikalt salongi ning tundus see ka veits liiga blank. Otsustasin omal elu keeruliseks teha ning ka keskkonsoolile kroomliistud lisada :D Seega salong läks pidurivedelikku. Pärast paar päeva ligunemist sai puhtaks pestud ning keskkonsooli ja armatuuri ümber plastikust triibud liimitud
Pilt

Seejärel uuesti värvitud ning ka bare metal foiliga triibud ära kroomitud. Suhtkoht vihkan seda :D Pole kordagi suutnud sellega normaalselt ümber käia. Nii ka seekord. Samas silma väga ei häiri niiet jätan ta nii :D Armatuuri värvin veits hiljem ära
Pilt

Samamoodi sai ka katusepaneeli ääre ümber triip liimitud :D Andsin endast absoluutselt parima, et see sirgelt külge saada. Sai päris hästi isegi :D Ootan veits hirmuga hetke kui pean seda ka kroomima hakkama. Võibolla kasutan selleks hoopis värvi - eks näis :D
Pilt

Kuna aerograaf oli nagunii välja võetud siis värvisin natuke ka mootori detaile
Pilt

Ja edasi siis keretööd :D Vana hea klassika:

Esimene vesilihv:
Pilt

Kiht krunti, et kõik vead ilusti välja tuleks :D
Pilt

Siis korduslihv kus välja tulnud vead kõik likvideeritud saaks
Pilt

Ja edasi siis toonitud krunt alusvärviks :D (Ei, ma ei ole mõistust kaotanud - mudel ei jää roosaks :D )
Pilt

Järgmiseks siis värvitöö :D
Kasutaja avatar
simo5555

Ja kere värvitud :D
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Ja kere ka lakitud :D
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Re: '78 Chevrolet Corvette C3

Et vahepeal Ferrarist puhkust saada ja see õnnetu Corvette'ike unarusse ei jääks siis nokitsesin selle kallal ka edasi :D

Mootor sai pooleldi kokku liimitud :D
Pilt

Salongi kallal nokitsesin ka natuke :D
Pilt

Ja siis kere uuesti lauale tõstetud :D Aknaraamid kinni teibitud
Pilt

Ja ära värvitud :D
Pilt

Ja lõpuks teip maha võetud
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Ja jätkame vaikselt ehitusega :D Mootor sai väljalaske kolled ka külge ning prooviks korra ka kerevahele tõstetud
Pilt

Salong sai ka flockitud :D Sellel on pagasnikus ka luugid - algselt flockisin ainult luugid ära kuid jäi natuke liiga "lapiline" - otsustasin, et flockin terve pagasniku ära :D Jäi veits ilusam, aga oleks tahtnud luuke veits rohkem esile tuua. Tegelikult näeb vahva välja ning kohe ringi tegema ei kiirusta.
Pilt

Ukseid said teibitud :D
Pilt

Ning minu lisatud liistud said kroomitud :D Väike tagasihoidlik detail küll, aga mulle meeldib
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Et see õnnetu Corvette'ike Ferraride ja Lambode vahel tähelepanuta ei jääks siis nokitsesin seda ka natuke edasi :D Algselt mõtlesin, et üritan tagaklaasi ka fooliumiga teha. Siis tuli mõistus pähe ja otsustasin ikka värvida :D Seega tagaklaas sai teibitud ja revelli kroomiga ära värvitud
Pilt

Tulemus jäi päris lahe isegi :D Tundub, et kroomliistude tegemine oli õige otsus - vähemalt mulle meeldivad need väga
Pilt

Vahepeal suutsin ka katuse paneeli pooleks murda ning see tuli ka uuesti ära värvida :D Järgmiseks üritan sellel ka kroomi ringi ära teha
Pilt

Hakkab vaikselt juba looma :D
Kasutaja avatar
simo5555

Teeme ikka sama hooga edasi :D

Veljed said ära kleebitud
Pilt

Armatuurlaud ka
Pilt

Salong hakkab ka vaikselt looma juba :D
Pilt

Tagatuled said värvitud :D Polnud just kõige lihtsam töö neid peeneid jooni tõmmata
Pilt

Lõpetuseks tegin ka katusepaneeli kroomist ääred ära :D
Pilt

Vaatasin kuidas ta kere küljes jääks - päris ok jäi :D
Pilt
Simmtann

Postitus Postitas Simmtann »

Tagatuled on küll fenomenaalselt hästi tulnud. Võib vaid ette kujutada kuivõrd tülikas neid pintseldada oli.
Kasutaja avatar
simo5555

Simmtann kirjutas: 22. 12. 2025 0:25 Tagatuled on küll fenomenaalselt hästi tulnud. Võib vaid ette kujutada kuivõrd tülikas neid pintseldada oli.
Oojaa :D

Väike update ka :D

Liimisin mootorile küünlajuhtmed
Pilt

Põhi enamvähem koos
Pilt

Armatuur kere külge liimitud :D
Pilt

Salong, põhi ja rattad külge pandud :D Natuke veel teha ja valmis
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555