Põhjaplate, mille värvisin semiglossmustaks, ja mis koosneb plastikplaadist ja metallkaigastest, otsustasin huvitavuse mõttes kahetooniliseks teha. Metallkaikad värvisin üle glossmustaga. Fotol ei anna väga juurde, aga kogu kompotina põhja all vast teeb sutsu paremaks ikka. Panel lineriga on veel lustimata. Ja nendel fotodel siin on ka poldid värvimata.
IC'd ja muud radikad olen siiamaani Tamiya Flat Aluminiumiga värvinud, kuid seekord katsetasin Alcladi alumiiniumi ning vahe on väga rets. Alcladi kasuks. Tamiya värvil on rõve 1:1 autovärvi tera sees (HUGE PUKE!!!) . Kuigi Alclad on ülivedel, kattis mu meelest isegi paremini kui Tamiya X/XF seeria Flat alu. Lisaks kuivab kiirelt. Ning lisa-lisaks ei pea Alcladi eraldi segama, mis muudab kasutamise mugavamaks. Ning kui Tamiya vedeldatud värvijäägiga ei ole midagi teha, siis eelvedeldatud värvid saab tagasi purki kallata

Megakahju ainult, et Alcladi üldse saada ei ole.
Ostsin omale IC stenclite komplekti. Raske oli valikut teha, et mis firma IC olema hakkab. Oleks tahtnud midagi muud kasutada, kuid mõtlesin, et NISMO oma ju Subarule, Volkswagenile või mõnele muule automargile väga peale ei taha värvida. Seega läks NISMO stencil Nissaniga käiku.
Nüüd jääb IC pooleli ja oma aega ootama, kui muu tähtsam ja keerulisem valmis on.
Nüüd siis juttu seni kõige suuremast lüüa saamisest. Üldiselt mulle meeldib ehitada sportautosid kahuritorudega. Mul on stashboxis päris mitu metallist ilusat ja läikivat summutiotsa. On ka antennitorusid, millest väga ilusaid summuteid ehitada saab. Kuna ehitatav Nissani kit sisaldab juba sport summutit, siis otsustasin, et ei lähe lihtsama vastupanu teed ning ehitan kiti summuti auto alla. Kahjuks oli see vale otsus ning kokkuvõttes raiskasin üsna palju aega ja närvirakke.
Esiteks on kiti summuti kahest osast koosnev. Pütt on pikkupidi pooleks. Teiseks on püti otsa toru seinad väga paksud. Kolmandaks ei ole püti ots täiesi ümar. Liimisin Tamiya tsemendiga püti kokku ning hakkasin otsa ümaramaks ja õhemaks lihvima, mis lõpuks õnnestus. Küll aga suutsin püti mitmeid kordi lahti pressida liimiühendusest mille tulemusena pidin aina uuesti ja uuesti detaili kokku liimima ja jälle uuesti ja uuesti ümaraks lihvima ning vahekohti nähtamatuks muutma. Lõpuks nägi lõpupütt juba peaaegu väga hea välja... kui viimast lihvi andes jälle liimiühendusest lahti tuli

Lisaks oleks värvimise jant ka üsna jõhker olnud- krunt, krunt, must, 2K lakk, kroom, sealer
Ma ei osanud midagi muud enam teha ja tekkis tuju midagi lõhkuda. Seega lõikasin kitiga kaasa tulnud lõpupütilt toruosa küljest.
Tõin tööriistasahtlist haamri ja peksin sodiks.
Võtsin stashboxist ideaalse lõpupüti ning problem fixed!