1/24 Audi R8

autod, bussid, veokid
simo5555
Elukoht: Tartu

1/24 Audi R8

Postitus Postitas simo5555 »

:D Järgmise mudeli aeg!

Revelli audi R8 siis seekord. Üks esimesi mudeleid mis sai väga ammu üritatud kokku panna kuid ebaõnnestus totaalselt. Proovin siis nüüd 13 aastat hiljem uuesti - äkki õnnestub nüüd paremini :D
Pilt
simo5555

Re: 1/24 Audi R8

Ja alustan selle mudeliga kuu hiljem :D

Komplekti lahti tehes sai suht kohe selgeks, et tegu on veits kehva komplektiga. Osa juppe on kõverad, istmetel-salongil vannil on nagu lahusti sulamisest jäljed, tagaluuk veits kõver jne :D Ei tea kas on seismisest tekkinud või ongi lihtsalt kehv komplekt. Aga suva - hea väljakutse on kohati tervendav :D

Mootor sai kokku liimitud ja värvitud:
Pilt

Edasi läksid klapikambrikaaned. Värvisin ka väiksed poldid nurkadesse - lisab äkki natuke rohkem detailsust :D
Pilt

Süütepoolid:
Pilt

Originaalis peaks kollektori keskmine osa tegelikult mattmust olema :D Kuid ma tegin punaseks - kere tulevast värvi silmaspidades lisab äkki natuke kontrasti - võibolla :D
Pilt

Ja lõpuks mootor kokku:
Pilt
simo5555

Sai väheke salongi kallal nokitsetud :D Siin näha ka mis jäljed - tõenäoliselt on vormist tulles need selliseks jäänud.
Pilt
Pilt

Istmed on ka veits kahtlase kvaliteediga. Ikka väga palju pidi lihvima, et enamvähem ilusad jääks.
Edasi värv - ei leidnud oma sahtlist ühtegi sobivat tooni seega kasutasin veits fantaasiat ja segasin ise heleda tooni kokku :D Jäi üllatavalt ilus isegi
Pilt

Väheke teibi- ja värvitööd:
Pilt

Ning välja kukkus selline kahetooniline salong :D
Pilt
Pilt
Pilt
simo5555

Ja läheb edasi :D

Märkasin, et armatuuril on puudu suur ümmargune volume nupp :D Häiris ennast võibolla rohkem kui vaja võinuks :D Sai siis veits leotatud alkoholis ning harjaga värv maha nühitud. Leidsin üleliigsete juppide kastist mingi vana mudeli silladetaili (äkki võis Chargerist alles jääda :D ). Veits lõikusin seda ning kleepisin nagu sarvena keset armatuuri :D
Pilt

Pärast kuivamist viilisin üleliigse osa niipalju maha, et silmale ilus jääks
Pilt

Edasi uuesti värv-lakk :D Tulemus näeb välja nagu oleks komplektist sellisena juba tulnud. Jäin päris rahule :D
Pilt

Edasi sai salong veits flokki ning tegin natuke ka värvitööd
Pilt

Ja veits liimimist
Pilt

Ja veits veel
Pilt

Pool salongi on enamvähem valmis :D
Pilt
simo5555

Ilm oli täna fantastiliselt ilus :D Päris mõnus oli päikse käes nokitseda.

Kere sai siis lihvitud ja krunditud
Pilt

Siis sai veelkord lihvitud :D
Pilt

Ja uuesti krunditud
Pilt

...ja korra veel :D
Pilt

ja lõpuks värv :D
Pilt
Pilt
simo5555

Osadel R8 roadster variantidel on esimesed piilarid hõbedased. Suht kena näeb välja :D Kui muidu võiks kupee kerega R8 küljepaneelid olla carbonist või lihtsalt mustad siis mõtlesin, et olen omanäoline ja teen enda omad hoopis ka hõbedaseks. Seega sai kere teibitud:
Pilt

ja värvitud :D Segasin kokku mingi käki gunmetal hõbedasest ja mustast
Pilt

Ja tulemus :D Omamoodi lahe isegi
Pilt
simo5555

Veits möllasin vesipiltidega ka :D

Armatuur valmis
Pilt

Rool ka valmis
Pilt

Edasi sai kelladele natuke vedelklaasi pandud
Pilt

Ja salong kokku :D
Pilt

Mootorile said ka kleepsud ka peale :D
Pilt
simo5555

Veits veel siit-sealt nokitsenud :D

Tuled valmis
Pilt

Esivõre ka valmis
Pilt

Pidurid valmis
Pilt

Ja kere valmis lakkimiseks :D
Pilt
Pilt

Põhimõtteliselt on kõik jupid enamvähem valmis tehtud. Nipet-näpet veel vaja teha. Ehk pärast kere lakkimist jääb järgi ainult kokku laduda :D
simo5555

Hakkab juba nägu võtma :D
Pilt
simo5555

Alusvanker sai siis kokku :D
Pilt

Tuled ette:
Pilt

Põhi kerega kokku pandud. Kuna osa sillajuppe olid kõverad siis ei olnud lihtne :D Oma 10 minutit kindlasti nuputasin, et kus ma nii nihu olen pannud, et mootor kere keskel ei asetse kuni lõpuks avastasin endale üllatuseks, et R8-l ei asetsegi see kere keskel vaid on vasakule nihkes :lol: Kuidagi suutsin ka mootorilt ühe vesipildi lahti tõmmata :cry: Värvin hiljem musta värviga üle
Pilt

Rataste sirgeks saamisega nägin sama palju vaeva kui kerega :D Rattad vist üldiselt on revelli häda - andsin endast parima. Ideaalne ei jäänud, aga silma ei riiva ka
Pilt
simo5555

Valmis :D Klassikaline revell - pooled jupid on kaheldava kokkusobivusega :D
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kappi ära peitu ning järgmine mudel lauale :D
Pilt
RUF
Elukoht: Harjumaa

Postitus Postitas RUF »

Värv on ilus! Mis värviga tegu?
Simmtann

Postitus Postitas Simmtann »

Audi R8 ise ei ole minu meelest just eriti ilus auto. Lisaks on revell suutnud selle mudeli karbi nii eba-apetiitseks joonistada, et peale vaadates ei kruvi ühtegi positiivset emotsiooni üles. Kui siia juurde panna veel Revelli ratta osaskonna kümnendite pikkune traditsioon kõik rattad kuidagi numbrivõrra pisikesed ja lutsutatud servadega teha ning üle kroomida, saab kokku komplekti, millest ei ootaks, et keegi võib viisaka mudeli toota. Aga nagu juuresolevalt piltilt näha, on see hea tahtmise olemasolul täiesti võimalik. Kuigi mulle väga meeldivad originaal velgedega autod, siis siin ehk oleks kroomi eeladamine ja grammi tumedamas toonis ülevärv natukene päeva päästnud. Samamoodi summutiotsad võiksid pisukese järeleaitamistunni järgselt üldilmet palju realistlikumaks muuta. Sellegipoolest väga tubli tulem ja ma ei väsi selle tempo üle imestamast.

Tanel
simo5555

RUF kirjutas: 21. 04. 2025 10:08 Värv on ilus! Mis värviga tegu?
Suur tänu :D Värvi nimi on Audi Ipanema brown. Värvitud mustale krundile.
simo5555

Simmtann kirjutas: 21. 04. 2025 10:56 Audi R8 ise ei ole minu meelest just eriti ilus auto. Lisaks on revell suutnud selle mudeli karbi nii eba-apetiitseks joonistada, et peale vaadates ei kruvi ühtegi positiivset emotsiooni üles. Kui siia juurde panna veel Revelli ratta osaskonna kümnendite pikkune traditsioon kõik rattad kuidagi numbrivõrra pisikesed ja lutsutatud servadega teha ning üle kroomida, saab kokku komplekti, millest ei ootaks, et keegi võib viisaka mudeli toota. Aga nagu juuresolevalt piltilt näha, on see hea tahtmise olemasolul täiesti võimalik. Kuigi mulle väga meeldivad originaal velgedega autod, siis siin ehk oleks kroomi eeladamine ja grammi tumedamas toonis ülevärv natukene päeva päästnud. Samamoodi summutiotsad võiksid pisukese järeleaitamistunni järgselt üldilmet palju realistlikumaks muuta. Sellegipoolest väga tubli tulem ja ma ei väsi selle tempo üle imestamast.

Tanel
Suur tänu :D Revelli rattad häirivad kohati ennastki. Ja no selle komplekti näol oli see täiesti samal pulgal 40 aasta vanuste komplektidega - hulgaliselt valujälgi, kõveraid detaile ning mõni ka mitte kokkusobituv jupp. Ehk klassikaline revell :D Võtsin kõrvale nüüd kohe võrdluseks hilisema revelli mudeli - hea võrrelda kohe, et kas aastatega on kvaliteet paremaks läinud. Ma tempot väga ei oska kommenteerida - teen neid lihtsalt nii kuidas tuju või aega parasjagu on. Vahest viitsin rohkem, vahest vähem :D Olulisi eesmärke ei sea ning pinget omale peale ka ei suru - tuleb mis tuleb :D
Vasta