'69 Pontiac GTO

autod, bussid, veokid
Vasta
Kasutaja avatar
simo5555
Elukoht: Tartu

'69 Pontiac GTO

Postitus Postitas simo5555 »

Tere jälle :D

Mõtlesin, et superautosi on hetkel juba piisavalt kokku pandud - teeks nüüd mõne vanema ameeriklase jälle. Seekord siis valikus hollywoodi pahalase auto - Pontiac GTO. Plaanis on teha midagi tumedat ja kurjakuulutavat, aga eks näis kuidas välja kukub :D

Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Re: '69 Pontiac GTO

Mõnus pühapäev, kiiret kuhugi ei ole ning õues on liiga külm, et midagi asjalikku teha - seega nokitsesin vaikselt uue mudeli kallal :D

Viimased superautod on natuke juba ära hellitanud :D Kõik jupid sobisid ilusti kokku - eriti vaeva nägema ei pea. See mudel on teistsugune :D Klassikalise revelli kohta ei sobi ükski jupp hästi kokku. Seega vana hea tuttav tunne - saab viilida ja vanduda.

Liimisin nina külge nii hästi kui sai :D Väga julgelt ei hakanud veel viilima
Pilt

Lähenesin mõttega, et üks probleem korraga :D Ühe poole ninast sai päris hästi külge - teine pool sama kõver
Pilt

Seejärel sai teine nina külg ka ilusti sirgelt külge liimitud. Siis märkasin, et kapott ei istu päris hästi :D Kapott ise propelleris
Pilt

Mis siis ikka - keetsin kausi täie vett ning tõstsin kapoti sisse ligunema
Pilt

Kui kapott oli piisavalt soe siis painutasin kapoti kere järgi ettevaatlikult õigesse asendisse
Pilt

Sai päris hea isegi :D Värvimiseni on muidugi pikk maa veel minna niiet saan kindlasti veel vanduda
Pilt

Selle mudeli puhul häiris mind kõige rohkem esiosa. Originaalis on tal klapptuled ning komplekt on ainult kinniste tuledega. Natuke liiga igav. Teadsin kohe, et tahan oma mudeli teha avatud tuledega. Seega sai esimest korda 3d printer mudeli jaoks käima pandud ja printisin uue esivõre. Ei ole küll sama konkreetse auto jaoks mõeldud, aga mis siis :D
Pilt

Pärast pikka tuunimist ja lihvimist sai enamvähem juba sobivaks tehtud
Pilt

Ja teise poolega samamoodi :D Näeb kõvasti parem välja juba
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Väheke jälle nokitsesin :D

Alustasin ninaga. Need vanad monogrammi komplektid ei hiilga just detailsuse poolest. Kvaliteet on ka üldiselt nii ja naa :D Selle mudeli puhul häirib veits, et esituled on kerega samas tükis. Jätab kuidagi igava mulje
Pilt

Seega otsustasin detailsuse mõttes need üle graveerida
Pilt

Ja lõikasin ka esivõred välja :D
Pilt

Niisamuti ukselingid - originaalis on need kerega ühes tükis. Lihtsalt lapik plastik plönn :D Lõikasin need ka maha. Lisaks puurisin välja ka uste ja pagasniku lukusüdamikud
Pilt

Seejärel printisin uued ukselingid :D
Pilt

Vajab veits tööd veel, aga näevad kõvasti paremad välja kui originaallahendus
Pilt

Otsustasin ka hunniku esitule klaase välja printida :D Saan erinevaid vahendeid ja töövõtteid katsetada
Pilt

Pärast nokitsemist said sellise näoga klaasid :D
Pilt

Pärast värvi võiks äkki päris okeid välja näha :D
Pilt
RUF
Elukoht: Harjumaa

Postitus Postitas RUF »

Printer annab ikka nii palju võimalusi juurde. Täitsa kadedaks teeb :mrgreen:

Ukselinkide failid leidsid netist või disainisid ise?
Kasutaja avatar
simo5555

RUF kirjutas: 2. 02. 2026 13:44 Printer annab ikka nii palju võimalusi juurde. Täitsa kadedaks teeb :mrgreen:

Ukselinkide failid leidsid netist või disainisid ise?
Eks ta paras mässamine ole, aga annab palju võimalusi juurde :D Ukselingid on 50/50 - ostsin need netist meeletu 86 sendi eest ning natuke tuunisin neid ise pikemaks ja suuremaks :D

Teen vahepeal väikse updateti ka, et ei jääks muljet, et ma liialt laisk olen :D

Jätkame siis paranduste lainel :D Avastasin, et salong ei istu päris hästi kere sisse. Päris loll vahe jääb.
Pilt

Algselt mõtlesin, et küll armatuurlaud selle laiemaks lükkab, aga minu üllatuseks läks hoopis vastupidi. Armatuur tõmbab kere veel kokku ning teeb selle vahe veel suuremaks. Jääb mulje justkui salong oleks 1:24 mõõdus, aga armatuur hoopis 1:25 mõõdus. Seega ainsa hea lahendusena tundus armatuur laiemaks teha :D Sai hakatud külgedele pulkasi juurde liimima
Pilt

Pärast mõningat liimimist ja lihvimist sai juba päris hea :D
Pilt

Salongis sees ei paistagi nagu, et midagi valesti oleks :D Seega minu silmis win!
Pilt

Ja mis põhiline - vahe on ka peaaegu kadunud :D
Pilt

Edasi sai siis istmed kokku liimitud
Pilt

Mõtlesin neid ka natuke tuunida ning kroomliistu lisada :D Seega vana tuttav tee - küünla kohal suvaline plastiktükk pikaks venitatud ja alustasin istmete külge liimimisega
Pilt

Lõpptulemus jäi selline :D Näeb veel kole välja, aga pärast lihvi ja värvi võiks juba suht okei olla
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Pidin mudeliehitusest väikse operatsiooni tõttu natuke eemal olema, aga vaikselt üritan nüüd tagasi tulla :D Jätkan siis vaikselt mudeli parandamise lainel. Nagu tõsiselt - üks kehvemaid revelli komplekte mida siiani kokku pannud olen. Mitte ükski jupp ei istu ilusti kokku.

Alustuseks siis tagastange. Külge proovides sain kohe aru, et selle liimimine küll valutult ei lähe. Kerel pole mitte ühtegi head kohta kuhu liimi panna. Olin kindel, et värvitud pinnale ma seda panna ei taha :D
Pilt

Seega lõikasin üleliigse tagumise spoileri juppideks ja liimisin 2 lapatsit kere siseküljele kuhu hiljem stange toetuda saaks :D Elu on õpetanud, et enne värvimist on alati hea mõte juppe kokku sobitada. Eriti vanadel revellidel.
Pilt

Ja no see kere..... Tagastange ei jookse mitte mingi nipiga kere äärega kokku :D Tundub nagu kerevormil on kapotiäär viimase piirini kulunud. Netist pilte vaadates tundub, et asi ei ole ühes komplektis. Neil kõigil on see nii
Pilt

Igatahes mulle see ei meeldinud :D Seega leiutasin suvalisest jupist pagasnikule uue nurga :D
Pilt

Ja ribast uue ääre :D
Pilt

Edasi viilisin siis viiliga pagasniku ääre tasa :D
Pilt

Siseküljele panin lihtsalt paksuse lisamiseks natuke epopahtlit ka :D Vajab veel lihvimist ja pahteldust, aga näeb juba palju parem välja kui enne
Pilt

Mõtlesin vahepeal, et kui ma juba leiutamise lainel olen siis leiutan ka uued rattad mudelile :D Võtsin siis paberilehe ja joonistasin omale meelepärases mõõdus ratta autole alla :D
Pilt

Mõõtsin paberil diameetri enamvähem ära :D
Pilt

Ja panin omal printeri tööle :D Arvutis venitasin veljed sobivasse mõõtu ja vajutasin printimise nuppu :D
Pilt

Ja sain omale sellised toredad veljed :D Pole veel 100% kindel, et need käiku lähevad, aga printida oli neid äge :D
Pilt

Lausa nii äge, et printisin ka pidurid ja aku :D
Pilt

ja uue rooli ka :D Olen küll printimises täielik algaja, aga see on päris lahe vidin tegelikult.
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Teeks ühe vähe pikema postituse ka :D Olen vahepeal ehitanud küll, aga postitada pole viitsinud.

Värvisin vahepeal mootori ära :D Mõtlesin, et teen midagi Pontiaci sinise laadse asja. Seega segasin valgest ja sinisest kompoti kokku - tulemuseks selline taeva sinine. Pole küll originaal, aga mulle selle toon meeldib niiet jätan nii.
Pilt

Pidin ka uued pidurikettad printima :D Eelmistega ei mõelnud läbi, et kuidas ma need külge liimin. Hea lahendusena tundus, et teeks pidurketaste keskmised augud sillaotstega sobivaks. Mõeldud-tehtud :D Ketas sai muidugi natuke liiga täpse mõõduga tehtud niiet natuke pidin viili ikka kasutama
Pilt

Kettad said ka ära värvitud
Pilt

Ja supportid külge liimitud. Värvisin supportid erkpunaseks :D Peaks kerevärviga päris hästi kokku sobima.
Pilt

Edasi sai vähe leiutatud. Mureks on, et tagaots istub natuke liiga madalal. Kui rattad kohe külge liimida siis jäävad tagumised rattad liiga koopasse - jätab mulje nagu terve euroaluse täis telliskive oleks pagasnikus... Võtsin siis suvalised plastiktükid :D
Pilt

Ja tegin neist tagasillale vaheadapterid :D
Pilt

Pole arugi saada, et midagi teistmoodi oleks :D
Pilt

Aga rattad istuvad palju paremini koobastes :D Peaks lõpus parajalt tige stance jääma küll.
Pilt

Rattad-rehvid said vahepeal ka ära värvitud. Algselt kartsin, et rehvid jäävad natuke liiga "kunstlikud", aga tegelikult ei - meenutavad päris hästi ehtsat rehvi.
Pilt

Vahepeal jõudis ka uus graveerija postkasti niiet saab hakata kerele jooni tõmbama :D
Pilt

Värvisin vahepeal väiksed tugijalad? ka ära (pikalt mõtlesin, et mis kurat nende asjade nimi on :D :D ei mõelnudki välja).
Pilt

Värvisin tagatulede ümbrused ka mustaks :D Sellel komplektil pole eraldi liimitavaid tulesi - kõik tuleb ise värvida. Veits nõme, aga on mis on
Pilt

Armatuur sai ka värvitud - tegin klassikalise 60ndate vineeri koos hõbedaste nuppudega :D
Pilt

Mul on kapis ka üks purgike vesilakki mis on mõeldud kroomvärvile. Katsetasin kuidas revelli kroom sellega jääks - veits tegi ikka tuhmiks, aga mulle tegelikult täitsa meeldib. Seega jätan nii. Liimisin ka pidurikettad rataste külge ära
Pilt

Alustasin ka istmete kroomimisega
Pilt

Must ja kroom sobivad päris hästi omavahel kokku
Pilt

Edasi hakkasin järjekordselt vigadeparandust tegema :D Tundub, et sellel komplektil on neid eriti palju - kasvõi põhi. Eriti nunnu banaan
Pilt

Mis mulle eriti ei meeldi on see, et salongi vann ei istu ka päris õigel kõrgusel. Banaanis põhi lükkab selle veel omakorda natuke õigest kohast välja. Vann ise on õnneks sirge, aga aknajoonega hästi kokku ei lähe. Kui aknajoon kokku ajada siis pagasniku joonega see kokku ei sobi :D Kehvemal juhul võib salong üldse nii lõpuks jääda. Kole nagu öö
Pilt

Seega lahenduseks leiutasin klotsid mis ei lase salongil liiga üles tulla
Pilt

nn. game plan on, et liimin lõpus nende klotside abil aknaääred sirgeks ja kui need kuivanud siis painutan tagumise riiuli tagaaknaga sirgeks. Peaks lõpuks ilus jääma :D
Pilt

Ja lõpetuseks alustasin ka ninajuppidega tööd :D
Pilt
Kasutaja avatar
simo5555

Tegin ka natuke värvitööd :D

Kere sai ära krunditud ning uuesti üle lihvitud :D
Pilt

Siis uuesti krunditud :D
Pilt

Ja uuesti lihvitud :D
Pilt

Ja lõpuks siis värvitud :D Mõtlesin, et pole ammu ühtegi täiesti musta autot teinud - seega must see tuleb
Pilt
Pilt
Vasta