1/24 Pontiac Firebird '91

autod, bussid, veokid
Vasta
simo5555
Elukoht: Tartu

1/24 Pontiac Firebird '91

Postitus Postitas simo5555 »

Võtan siis paralleelselt Corvette ehitusele ka teise mudeli ette :D Seekord siis vähe vanem mudel - 1991 Firebird. Samal kerel oli ka 80ndatel telekas nähtud legendaarne rääkiv auto :D Mudel ise tuli välja Taneli keldrist ning lõpuks maandus see nüüd minu laual. Värv on veel lahtine - võibolla teen mingis heledas toonis. Valge salongiga helesinine äkki? :D Eks näis
Pilt
simo5555

Re: 1/24 Pontiac Firebird '91

Kuidagi kodune tunne on vanade revellidega möllata :D Jupid päris hästi kokku ei istu - siit-sealt peab natuke loominguline olema, et need sobituma saada :D

Kõigepealt sai suvalisi jupikesi värvitud. Mootor sai ka kokku liimitud ning värvitud :D Originaalis tal küll kapotiall kroomi ei ole, aga mõtlesin, et teen rohkem showcar tüüpi mudeli seega kroom jääb alles
Pilt
Pilt

Kulutasin oma pool tundi kindlasti proovides esistanget sobitada :D Kere poolne äär oli ühele poole kumer ning stange pool saamas suunas - ehk klassikaline monogram/revell. Sain lõpuks päris ilusaks
Pilt

Tagastangega läks lihtsamalt :D
Pilt

Klassikaline Firebird on ikka päris ilusa kerejoonega (ärge maha lööge :D ). Ideaalis tahaks ehitada omale kappi igast põlvkonnast ühe Firebirdi, aga ei tea kas niikaugele jõuangi.
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
vaoinas
Elukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

No ega see auto vist päriselus ka eriti hästi kokku ei istu.
Töö mudeli kallal on muidugi ilus.
simo5555

Tanel andis hea idee :D kasutada pesulõkse juppide kinni hoidmisel. Uskumatu, aga ma pole ise sellele tulnudki. Katsetasin siis ära - toimivad väga hästi :D

Pilt

Istmed väga hästi omavahel kokku ei istunud seega pidi neid liimimise ajal vähe pikemalt paigal hoidma.

Aga pärast kokkuliimimist istusid nad salongi juba päris hästi :D
Pilt

Edasi sai natuke värvitud :D Üritan siis salongi teha nagu 90ndate alguse hall mass :D Hallid istmed, tume vaip ning musta vinüüliga kaetud armatuur. Mõlemad hallid värvid on minu oma looming. Salongi osa on hall+matt must ning istmed on hall+matt valge. Päris lahe näeb välja isegi. Kole kui öö, aga omamoodi lahe ikkagi :D

Pilt

Kerele sai spoiler ka külge liimitud :D
Pilt

Üks huvitav värv on mul kapis ootamas millega tahaks kere üle teha, aga hetkel ei kujuta veel ette kuidas see halli salongiga kokku sobiks :D Eks näis - äkki olen julge ja vaatan lihtsalt mis välja tuleb
Kasutaja avatar
vaoinas
Elukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

simo5555 kirjutas: 12. 07. 2025 22:12 Üks huvitav värv on mul kapis ootamas millega tahaks kere üle teha, aga hetkel ei kujuta veel ette kuidas see halli salongiga kokku sobiks :D Eks näis - äkki olen julge ja vaatan lihtsalt mis välja tuleb
Noh su senised mudelid on kinnitanud, et üldiselt on sul päris hea maitse mudelite
värvi osas - eriti need kollased Lamborghinid. Kelmikas mõte panna Corvette' alla
valged veljed muidugi kõigutas seda klaasi pisut, seega, eks me nüüd tähelepanelikult
ja õige karmilt hindame seda huvitavat värvivalikut :P

Tegelikult ma väga hindan ja naudin neid puhta ja korrektse ehitusega teemasid, mida sa siia pannud oled.
Nii ka selle Firebirdi puhul. Üks, mis ma ehk soovitaks oleks kerge tumehall/mustjas pesu selle sisu osas, et kontuure
rõhutada. Muudaks seda monotoonset hallust seal mitme kraadi võrra elavamaks, ma arvan.

Muidu aga...
"Küta edasi!" nagu mul üks õppejõud kunagi armastas öelda

Kristjan
Vasta