Fujimi Garage & Tools 1:24

autod, bussid, veokid
Vasta
RUF
Elukoht: Harjumaa

Fujimi Garage & Tools 1:24

Postitus Postitas RUF »

Tükk aega tagasi ostsin Fujimi (Fujimi Tools) garaaži tööriistade ja tehnika kiti. Pool kitist on ka juba kokku pandud. Teadsin ka seda, et on olemas garaaži kit (Fujimi Garage). Kuid ma ei teadnud seda, et mitu garaaži kiti saab omavahel kokku liita ning kitis on olemas ka läbipaistev lagi ning esimesed seinad. See tähendab seda, et kokku pannes on tulemuseks justkui veidi ägedam display case. Nüüd kui selle kohta videot nägin, oli ka mul kahte garaaži kiti vaja.

Garaaži olen juba ammu tahtnud ehitada ning tegelikult dioraamiehitus on koguaeg vinge tundunud. Küll aga vineeri päris korteris ei sae :D Seega see ongi põhjus, miks just sellise juba valmis olevate põhja ja seina tükkidega garaaži otsustasin ehitama hakata.

Lisan siia teemasse pilte ja juttu tööriistade, tehnika kui ka garaaži enda ehitusest pilte ja juttu.

Pilt

Pilt
RUF

Re: Fujimi Garage & Tools 1:24

Postitus Postitas RUF »

Esimesena läks ehitusse kõige põnevam tehnika ehk tõstuk/lift.

Teoorias peaks liikuma ülesse ja alla, kuid värvituna nii hästi ei toimi. Liigub, aga kraabib/rikub värvi.
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Ilmselt paralleelselt ehitasin ka riiuli valmis.
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Puidust kastid, kuhu peale on mõeldud BBS kleeps ning mis peaksid veljekastid olema. Ühedki veljed sinna kasti muidugi ei mahu. Võibolla aiakäru rattad. Seega BBSi dekaali ma sinna peale ka ei pannud. Puidutoon on üsna vale, aga kuna tegemist on taustaobjektina, siis kärab kah.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Tööriistakapp

Pilt

Pilt

Pilt

Tööriistakast

Pilt

Pilt

Pilt

Panel liner peale

Pilt

Valmis!

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Hetkel rohkem mõttetuid ja korduvaid ehituspilte ei hakka panema. Valmis on veel kaks õlitünni, kaks kanistrit, 4 pukki, konditsioneer ja töölaud.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Minimaailmal tegin enamvähem valmis ka tooli, mootoripuki, tungraua, keevitusaparaadi ja võibolla midagi veel, mis praegu meelde ei tule.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Garaažist nüüd veidi juttu ja pilte. Kahest komplektist tuleb kokku selline põhi. Algul olin üsna kõhklev, et see on ju nii väike. Eriti arvestades, et garaaži dioraamid võiksid olla piisavalt suured, et seal saaks normaalselt autosid pildistada. Aga äkki ikkagi kuidagi saab. Igatahes ehitustuhin on siiski peal.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Kahe komplekti peale on kokku 2 ust ja 2 akent. Ühe komplekti seintele tegin akna ja ukse juba etteantud kohtadele (süvendid sees), kuid teise komplekti seintele tegin ukse ja akna veidi teise koha peale ning ühe seina sisse lõikasin ka garaaži ukse ava.

Etteantud akna asukoht kõrguse mõttes oli mu jaoks natuke veider. Tundus nagu, et aken oleks liiga kõrgel. Ja tulin selle peale alles siis, kui akna auk oli juba sisse lõigatud. Seega lõikasin akna ava alaosast tüki plastikut veel maha ning liimisin selle akna avause ülaosasse. Selliselt sain akna ülemised servad jooksma uste ülemiste servadega. Uue akna lõikasin juba enda äranägemise järgi õigele kõrgusele.

Pilt

Pilt

Pilt

Tellisin ka juba balsa plaate, et laudadest seinad teha. Põrand peaks tulema valatud betoonist. Järgmiseks vaja põrand ja seinad siledaks lihvida. Augud ja lohud täis pahteldada. Veidi olen skeptiline pahtli osas. Heameelega kasutaks tavalist autopahtlit, kuid kuna seinad on üsna painduvad, siis kardan, et tõmbab praeod sisse. Ehk lisada seintele midagi, mis need jäigemaks teeb...
Vasta