Roheline RAF
- silverykssilm
Roheline RAF
Nagu lubatud , siis teen uue teema selle rohelise RAF mudeli kohta. Tegelikult mingil N põhjusel hakkab mulle aina rohkem tunduma , et tegemist konstruktoriga. Aga noh , selle konstruktor või mitte arvamuse jätan spetsialistidele.
FORD - Found On Road Ded ....mina isiklikult seda arvamust ei jaga..
- silverykssilm
Re: Roheline RAF
Üks pilt miskipärast tagurpidi, aga loodan et on arusaadav mis pildil.
- silverykssilm
Karp räbal , aga mingi tempel on säilinud karbil. Pole ka muidugi kindel , et tegemist sünnipärase karbiga.
-
- Elukoht: Tallinn/ Lääne-Virumaa
Alati minu esmane soovitus küsimuse korral kas asi on ehe või mitte- võrrelge sama ajastu mudeliga, mille puhul olete kindel, et see on tehases värvitud. Kui katsealune läbib võrdlustesti edukalt, tasub juba edasi süveneda. See peaks käes hoides kõige paremini ära paistma. Värvi jooksma laskmine on muidugi jäme eksimus, aga näiteks minu tumekollasel 3102 Volgal jookseb ka värv parempoolsel tagumisel poritiival natuke ja tegu on kindlalt tehases värvitud mudeliga. Samas ma pean ütlema, et numbrilise mudeli korral sellist asja pigem ei näe, kvaliteedi kontroll praakis sellised isendid enamasti välja. Või on see hoopis parandusvärv mida on kogemata liiga palju pandud? Kahtluse korral tuleks jälgida pigem värvikihi paksust ja üldist n.n. struktuuri. Mina ei pea väga suureks vaevaks kahtluse korral ka mudel lahti võtta. Sel moel peaks olema võimalik tõde välja selgitada.
One Vision
- silverykssilm
Ma nagu ei tuvastanud mudelil mingit värvi jooksukohta või on mul midagi kahe silma vahele jäänud ? Ja mis kuradi " punn" (punase ringiga märgitud ) seal külje peal on ? Tahtsin seda lahti kakkuda , aga esimene kaitseraud püsis suht liikumatult paigal , ja seal minu julgus lõppes ka.
On selle mudeli juures üldse miskit mis viitab konstruktorile ?
On selle mudeli juures üldse miskit mis viitab konstruktorile ?
-
- Elukoht: Tallinn/ Lääne-Virumaa
Küljeukse juurest B piilarit mööda on vähemalt pildi pealt kerge allapoole valgumine näha. Aga kuna ta tundub ka natuke teist tooni kui kere ise, oletasingi, et ehk on seal midagi püütud parandusvärviga katta.
"Punn" võib olla mingi võõrkeha, mis on sattunud valel ajal valesse kohta, eriti tõenäoline kui keegi on selle mudeli ise üle värvinud. Aga praegu pole mul otseselt midagi, mis annaks alust seda kindlalt väita. Kuid see võib olla ka väike osake, mis on jäänud kere valamisest korralikult töötlemata.
Esistange, mis esimese puudutuse peale ise küljest ära ei kuku, on pigem hea märk.
Mulle tundub ta õiges komplektsuses. Õige numbrilise põhjaga kokku käiv klaasiosa, punased tagatuled (mitte heledad), rehvid all kõik õiget pidi. Veljed kõik sama tooni mitte ees valged ja taga kollaseks pleekinud. Ja kui ma paneks ise mudeli kokku, siis pigem ikka armatuuriga, millel on rool ka küljes.
Ma võin ka öelda, miks see mudel mind nii elevile ajab ja miks ma pigem tahaks uskuda, et äkki ongi vabrikust sellisena tulnud. Pole kunagi sellist värvi RAFi näinud, mis oleks ilma prožede, vilkurite ja kirjadeta. Ehk siis tavaliselt baseerub selline mudel kas kiirabi või miilitsa RAFi kerel, mis tähendab erikeret (augud katuses jne). Siin me seda ei näe. Periood kuhu ta nagu sooviks kuuluda on veel üllatavam.
Kas keegi on üldse sellist värvi A18 näinud?
"Punn" võib olla mingi võõrkeha, mis on sattunud valel ajal valesse kohta, eriti tõenäoline kui keegi on selle mudeli ise üle värvinud. Aga praegu pole mul otseselt midagi, mis annaks alust seda kindlalt väita. Kuid see võib olla ka väike osake, mis on jäänud kere valamisest korralikult töötlemata.
Esistange, mis esimese puudutuse peale ise küljest ära ei kuku, on pigem hea märk.
Mulle tundub ta õiges komplektsuses. Õige numbrilise põhjaga kokku käiv klaasiosa, punased tagatuled (mitte heledad), rehvid all kõik õiget pidi. Veljed kõik sama tooni mitte ees valged ja taga kollaseks pleekinud. Ja kui ma paneks ise mudeli kokku, siis pigem ikka armatuuriga, millel on rool ka küljes.
Ma võin ka öelda, miks see mudel mind nii elevile ajab ja miks ma pigem tahaks uskuda, et äkki ongi vabrikust sellisena tulnud. Pole kunagi sellist värvi RAFi näinud, mis oleks ilma prožede, vilkurite ja kirjadeta. Ehk siis tavaliselt baseerub selline mudel kas kiirabi või miilitsa RAFi kerel, mis tähendab erikeret (augud katuses jne). Siin me seda ei näe. Periood kuhu ta nagu sooviks kuuluda on veel üllatavam.
Kas keegi on üldse sellist värvi A18 näinud?
One Vision
- Ivar S.
- Elukoht: Lääne-Virumaa
- silverykssilm
No see vastus tuli küll kähku . Karbil valmimisaastat ei loe hästi välja. Peaks justkui nagu olema 1981. Ja veel , sellel mudelil on ka see "punn" samas kohas kus minu omal.
- Ivar S.
minu arust on seal juuni 1987, otk templil on ka 87
- silverykssilm
Kui 87 , siis sellisel juhul ei käi karp ja mudel omavahel mitte kuidagi kokku .
-
Minu omal ka ukse all punn. Muidu aga numbriline, pole üle värvitud, ega miskit. Originaalkarpi ei ole, sestap tootmisaega ei tea.
- Ivar S.
Seal templil võib olla ka 1, templivärv on laiali läinud väga loominguliselt. Otk templil olev number ei ole mitte aastaarv vaid kontrollija personaalne number.silverykssilm kirjutas: 15. 05. 2025 8:03Kui 87 , siis sellisel juhul ei käi karp ja mudel omavahel mitte kuidagi kokku .
Huvitav kas punniga RAF-e võib ka mõnd teist värvi olla kui militaarroheline?
- silverykssilm
https://www.youtube.com/watch?v=cpgMDLDMPfw
Selles videos sama värvi RAF mis minul , see punniga. Ja valge põhjaga veel. Umbes seitsmes minut, seal miskit seletab sellest. Minu vene keel pole just kõige parem.
Selles videos sama värvi RAF mis minul , see punniga. Ja valge põhjaga veel. Umbes seitsmes minut, seal miskit seletab sellest. Minu vene keel pole just kõige parem.