1/24 Audi R8

autod, bussid, veokid
RUF
Elukoht: Harjumaa

Re: 1/24 Audi R8

Postitus Postitas RUF »

simo5555 kirjutas: 21. 04. 2025 18:44 Ma tempot väga ei oska kommenteerida - teen neid lihtsalt nii kuidas tuju või aega parasjagu on. Vahest viitsin rohkem, vahest vähem :D Olulisi eesmärke ei sea ning pinget omale peale ka ei suru - tuleb mis tuleb :D
Ma ka imestan kiiruse üle! :) Kaua erinevatel kattekihtidel kuivata lased? Kasutad mingit "ahju" ka?
simo5555
Elukoht: Tartu

Re: 1/24 Audi R8

Postitus Postitas simo5555 »

RUF kirjutas: 25. 04. 2025 9:42
simo5555 kirjutas: 21. 04. 2025 18:44 Ma tempot väga ei oska kommenteerida - teen neid lihtsalt nii kuidas tuju või aega parasjagu on. Vahest viitsin rohkem, vahest vähem :D Olulisi eesmärke ei sea ning pinget omale peale ka ei suru - tuleb mis tuleb :D
Ma ka imestan kiiruse üle! :) Kaua erinevatel kattekihtidel kuivata lased? Kasutad mingit "ahju" ka?
Ahju ei kasuta :D Mul lihtsalt kodu juba loomult suht kuiva õhuga - värvid kuivavad ilma selletagi päris ruttu. Oleneb täitsa mida ja millega värvin - Krundil lasen vahest nii paar tundi kuivada enne kui värvima hakkan. Kui on väga agressiivne värv siis ootan ööpäeva enne kui kallale lähen. Värvil endal tavaliselt 2-3 päeva või nii enne kui lakkima asun, aga mõnel mudelil olen ka nädal oodanud (lihtsalt ei viitsi vahel tegeleda :D ). Vesipiltidel ka vähemalt ööpäev enne kui üldse lakkima hakkan. Lakk kuivab ka keskeltläbi 3 päeva enne kui rohkem näppida julgen.

Ei teagi kuidas teised teevad, aga mul on natuke oma süsteem välja kujunenud :D Olen oma mudelisahtlites kerge süsteemi loonud - ühes sahtlis on tööriistad:
Pilt

Teises sahtlis jupid:
Pilt

Ja kolmandas värvid:
Pilt

Tavaliselt mingil õhtul kui rohkem aega on, värvin korraga mitme detaili põhitoonid ära - suured mustad detailid, hõbedased toonid, vahest ka salongi kruntvärvid jms :D Siis järgmiselt päevadel teen jooksvalt mingeid peenemaid pintslitöid vastavalt kuidas tuju on - süsteemselt tehtud sahtlitega on see hea, et ei pea eelnevalt lauale suure hunniku tööriistu lahti pakkima ning hiljem jälle koristama hakkama. Selle asemel võtan lihtsalt sahtlist näiteks kasvõi hommikukohvi kõrvale ainult need asjad mida konkreetselt mingi töö jaoks vaja on - värvin-teen oma asjad ära ning panen need kohe sahtlisse oma kohtadele tagasi. Ei mingit suurt segadust või koristamist. Vahest kulutan koos valmisseadmise ja koristamisega max 10 minutit mingi suvalise detaili värvimisele :D Nii tehes läheb kuidagi see mudeliehitus pingevabalt ja mõnusalt. Vahest nokitsen pikemalt midagi mingi suvalise netflixi saate või youtube video taustal vms. Kerede värvimiseks võtan tavaliselt eraldi aja - lihvin üldiselt samamoodi jooksvalt nii kuidas viitsimist on, kuid värvin ainult siis kui mul kuhugi kiiret ei ole ning on aega ka kamber üles sättida, värve soojendada, hiljem koristada jms. Siis kui on rahulikult aega teha, ei teki ka niipalju vigu. Ja nii ma neid teen :D
Vasta