GAZ-24 A14 kino

Kõik, mis puudutab mudeleid mõõtkavas 1:43.
Vasta
Mell
Postitusi: 33
Liitunud: 11. 07. 2018 12:45

GAZ-24 A14 kino

Postitus Postitas Mell »

Tere!
Mina pole sellist tampo-pealetrükki Mickey&Co-ga varem näinud, kas keegi siinsetest staažikamatest kogujatest on? Mis võiks olla sellise pealekandmis-tootmisaeg. Mudel on numbriline, paraku vist ei saa välistada ka võltsimist. Samas auto ostetud Belgiast, osana suuremast kollektsioonist, aga ega kunagi ju tea. Teie mõtete eest ette tänades.
Viimati muutis Mell, 16. 12. 2020 23:34, muudetud 1 kord kokku.
Priit
Postitusi: 1023
Liitunud: 8. 12. 2010 20:43
Elukoht: Tallinn

Re: GAZ-24 A14 kino

Postitus Postitas Priit »

Näen sellist esimest korda, aga see pole mingi näitaja- võib olla nii ja naa. Täitsa vabalt võib olla mingi väikeseeria. Fakt on, et näiteks tehase siseselt on tehtud nii mõndagi, millest ülejäänud kamp ei tea sisuliselt midagi. Kuna sellele infole ei ole ligi saanud, siis on väga keeruline eristada mis on päris ja mis mitte.
Üldiselt peaks mudel olema algatuseks komplektne nagu ta tehasest tuli. See annaks nagu mingi esmase kindluse, et on mõtet üldse edasi kaevuda.
Volgat ilmselt ei ole mõtet helesiniseks värvida kuna selliseid originaale on küll ja veel. Eeldusel, et mudel on originaal värviga kuuluvad siiski erinevad toonid erinevasse perioodi. Ehk teadmatusest võib asja vabalt n.ö. üle tuunida. Pildi pealt tundub mulle, et tegu on heledama helesinisega, mis kindlasti ei saaks olla koosluses USSR A14 põhjaga kuna seda toodeti kuni 1981a. Aga ma tean ka kui raske on monitori vahendusel toonidele pihta saada. Pilt ja reaalsus võib olla öö ja päev kuigi arvuti taga olles tunduks nagu õige olema. Seega oma silm on jätkuvalt kunn :)
Minu jaoks väikese küsimärgiga sisu. Armatuur on valge plastik, istmed kreemijad ja aknalaud tunduks nagu hoopis kapron olema? Võib olla tõesti visati tehases nii kokku...
Kui midagi kahtlast mudeli juures silma ei jää, siis hakkab juba nagu kergelt lubama, et asi võibki õige olla.
One Vision
Mell
Postitusi: 33
Liitunud: 11. 07. 2018 12:45

Re: GAZ-24 A14 kino

Postitus Postitas Mell »

Tänud, Priit, väga kasulik. Kõrvutasin samat värvi mudeleid (pilt allpool) ütleks, et kinovolga helesinine on “pehmem”, nagu numbrilise (ilma “made in-ta”) mosse oma, mis tema kõrval, numbrita 24-02 selline neutraalne helesinine. Aga möönan, et minu silmadele on need erinevused pigem minimaalsed. Muidu on mudel tipp-topp korras, veetnud aastakümneid karbis, pleekimata, varuratta ja muuga. Istmed ongi sellist kreemikamat värvi, torpeedo aga lumivalge.
Uurin aga seetõttu, et mudel oli karbis, see aga templiga augustist 82. Lisan pildi ka põhjast, kus nii “sdelano v” kui ka “made in”, saan aru, et põhjad muutusid kakskeelseks pisut hiljem. Või eksin? Välistada ei saa ka võimalust, et karp ei kuulu nimetatule. Soetatud kogus oli kokku kolm Volgat, ülejäänud kahe puhul mudeli ja karbi sobivuses ei kahtle.
Manused
520C174D-AF1A-4167-81D5-1012337D9736.jpeg
Priit
Postitusi: 1023
Liitunud: 8. 12. 2010 20:43
Elukoht: Tallinn

Re: GAZ-24 A14 kino

Postitus Postitas Priit »

Siin on nüüd jah natuke lappama läinud. Kes teab asja peensusteni saab aru ja kes päris täpselt ei tea võibki näppu lõigata nagu siin on juhtunud.
Sellise pehme tooniga helesinist mudelit tehti vahemikus 1978-1981a. Olen asja enda jaoks selgeks teinud kuna juhuslikult on see üks toon mida ma kogun- just see pehme helisinine mida ma ise kutsun horisondi siniseks, et neil toonidel mingit vahet teha. Helesiniseid toone üldse on kindlasti 4-5 erinevat.
Nüüd kui 82a augusti karp võib tal veel olla, siis selline põhi kindlasti mitte. Neid USSRga numbrilisi põhjasid tehti vahemikus 83-86a, sellist tooni helesinise kasutamine lõppes aga juba paar aastat varem. Ehk siis fakt on, et sellisel kujul see mudel tehasest tulla ei saanud. Keegi on seal kallal käinud ja põhja ära vahetanud. Mis põhjusel... jumal seda teab. Mudel välimuselt ei ole mängitud, mis muidu viiks mõttele, et põhja vahetuse tingis näiteks rataste kehv seisukord. See kõik ei tähenda automaatselt, et kogu mudel fake on, aga autentsuse hindamisel lööb üldmuljesse arvestatava mõra ja kahjuks pead arvestama ka kõige halvema variandiga.
One Vision
Mell
Postitusi: 33
Liitunud: 11. 07. 2018 12:45

Re: GAZ-24 A14 kino

Postitus Postitas Mell »

Tänud veelkord, asi klaarim.
Vasta