Aoshima Top Secret Fusion RR Skyline BNR34 GT-R 1/24

autod, bussid, veokid
Vasta
RUF
Elukoht: Harjumaa

Aoshima Top Secret Fusion RR Skyline BNR34 GT-R 1/24

Postitus Postitas RUF »

Teine ehitus mis pooleli ja üsna algusjärgus. Hästi Nissani keskne on mul kogu nokitsemine praegu. Kuigi see konkreetne pole kindlasti mu lemmik R34'dest, siis ette võtsin ma sellepärast, et Aoshimat pole veel ehitanud. Miks üldse siis ostsin? Oleks võinud ju mida iganes osta... Ja tegelikult oli üks teine kit juba peaaegu algust saanud. Nägin ühes Soome mudelipoes Aoshima Mines'i R34 otsides Aoshima Top Secreti mudelit. Too Minesi versioon on mu lemmik. Kuna ma teadsin, et mõlemad mainitud Aoshima kitid on hetkel üsna haruldased, saatsin lingi ühele tuttavale automudelite nokitsejale. Kuna ta vist suudab haigust ohjes hoida, siis ta kohe seda tellida ei soovinud, kuigi mainis, et lahe mudel tõesti. Jõudsin ühe päeva umbes higistada kui osutkorvi panin ja endale koju lasin saata :mrgreen:
Pilt

Pilt

Kit on üsna detailne. Välja arvatud põhi, mis on väga detailivaene ja võrreldav Fujimiga.
Pilt

Esimesed detailid kruntimiseks ettevalmistatud.
Pilt

Pilt

Pilt

Istmetele tegin seljatugedesse vööaugud.
Pilt

Kuigi kiitsin kiti detailsust, siis tegelikult on kit üsna kaugel tõelisest autost. Päris Fusion RR on umbes 700 hobuseline rinkapill mis sõitis Tsukubal alla minutilise aja. Kitis olevad pidurid on nii väiksed, et isegi stock R34 GT-R pole nii väikseid pidureid. Päris autol pole tagaistmeid sees ning on täis turvapuur. Kitis on tagaistmed ja puur puudub. Päris autol on armatuuril lisakellasid, nuppe jne. Kitis on stock armatuur. Päris autol on ees kaks Recaro sportistet, kitis on üks Recaro iste ja kaks stock istet. Nokitsemist jagub... Üritan siiski võimalikult originaalilähedaseks teha.
RUF

Re: Aoshima Top Secret Fusion RR Skyline BNR34 GT-R 1/24

Postitus Postitas RUF »

Vahepeal midagi visuaalselt väga juhtunud ei ole.

Küll aga tegin esi- ja tagastangele tõmbekonksu augud ning tõmbekonksu, mis mudelil puudu olid ning päris autol olemas on.
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Kapotil on olemas pisikesed läbivad avad, aga mingil põhjusel suur õhuava on kinnine :roll: Tegin ka selle lahti.
Pilt

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Teen ka väikse update, kuigi palju pole jõudnud teha.

Ei tea, kas Aoshima kvaliteet... Muidu ma stangesid ei taha enne värvimist külge liimida, kuid tänu sellele, et nii esi kui ka tagumise stange servad välja vaatavad, ei julgenud ma neid peale värvimist liimida. Hea võimalus ka proovida, kuidas jääb tulemus selliselt, nagu üsna paljud teevad - liimivad kõik kereosad külge ja siis värvivad. Ise olen skeptiline selles osas. Kaovad ju paneelivahed...
Pilt

Teibiga tõmbasin servad surve alla ja lisasin plastikust veel lisapunkte, kuhu rohkem liimi saaks panna.
Pilt

Kuna eelmise mudeli veljesuurusega läksin veidi alt, siis nüüd suhtun natuke tõsisemalt velje valikusse. Plaan on ehitada auto selliselt nagu ta päriselt on, seega jäävad kindlasti TE37. Küll aga tellisin netist kaks jooksu veidi suuremaid TE37. Enne velgedega tegelema ei hakka, kui saab rohkem valmis autole neid alla proovida.
Pilt

Väiksemaks lihvitud küljekarbilisad on külge liimitud. Lisaks väiksemaks tegemisele lihvisin ka plastmassi õhemaks. Kõige rohkem häirib taoliste kerelisade puhul see skaalamudelitel, et võrreldes 1:1 skaalaga jäävad visuaalselt kõik lisad palju paksema materjaliga. 24 korda õhemaks detaile saada, siis ei jäägi vist materjali alles :D Parandasin ka küljekarbilisade istumist kere külge.
Pilt

Kuna päris Top Secreti autol on puur sees, siis peab ka minu ehitatud skaalamudelil puur sees olema. Kit tuli ilma ning tänavaauto sisuga. Õnneks oli mul üks JGTC Supra kit varuosadeks kust sain puuri, mille R34 parajaks modifitseerin.
Pilt

Siit on näha, et ka sisu läks sheivimisele, et meenutaks rohkem päris autot, mille koopia see on.
Pilt
Simmtann

Postitus Postitas Simmtann »

RUF kirjutas: 17. 09. 2024 11:46
Ei tea, kas Aoshima kvaliteet... Muidu ma stangesid ei taha enne värvimist külge liimida, kuid tänu sellele, et nii esi kui ka tagumise stange servad välja vaatavad, ei julgenud ma neid peale värvimist liimida. Hea võimalus ka proovida, kuidas jääb tulemus selliselt, nagu üsna paljud teevad - liimivad kõik kereosad külge ja siis värvivad. Ise olen skeptiline selles osas. Kaovad ju paneelivahed...

Paneelivahede pärast muretsemine on küll liiast. On ju ka päris autodel tavaliselt ikkagi kere ja põrkeraua vaheline ühendus üritatud võimalikult väikeseks viia. Kui skaalamudelitel tavaliselt joostakse kõik triibud ja sooned sama tööriistaga sama laiaks ja võõbatakse uhkelt süsimustaks, siis tegelikult vaid aimatav pragu mõnede detailide vahel mõjub tihti paremini. Liiati, et eraldi värvides kipub veel nii värv kui lakk detaili serva omakorda eraldi ümaramaks muutma. Ilmselt piisab, kui peale krunti veel noateraga kerge soon ette vedada ja natuke tumedat pesu pärast peale kanda, et viimistletud toode näeks asjalikum välja, kui detaile peale värvimist eraldi lisades.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Vahepeal sain valmis mootori põhjakaitse ning tagumise diffuseri (carbon ja kevlar). Vaja veel lakkida.
Pilt

Vamis sain ka põhjaaluse. Nüüd saab salongi edasi teha.
Pilt

Alla sai Top Secret Super Damper vedrustus
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Peale pikka juramist turvapuuriga sain vist ta enamvähem sirgeks. Nokitsesin pisividinaid igasuguste blokkide tarbeks mis armatuuri küljes käivad. Puurisin põhja sisse augud turvavööde kinnituseks. Suuremad salongidetailid sai krundi alla. Nüüd läheb põnevamaks... Kuna ka kellablokk on kõige tavalisema R34 dekaaliga, siis vist peaks ise õigema kellabloki disainima ning proovima esimest korda ise dekaalide printimist.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Ints28
Elukoht: Põltsamaa

Postitus Postitas Ints28 »

Värvi töö on päris kena ja meeldib ehituse esitulus nagu toimuks asi päriselt :P
RUF

Postitus Postitas RUF »

Ei tule see teema uuendamine väga hästi välja. Jälle on nii pikk vahe sisse jäänud. Samas sama ajaga kui ma ühe auto poole peale saan on Simo juba 5 autot valmis ehitanud :D

Hakkan siis pihta- Aoshima kit ei ole päris sarnane autoga, millest konkreetne kit tehtud on. Vale on näiteks kellaploki dekaal. Disainisin ringi. Päris 100% korrektne ei ole, aga üsna sarnane. Referentspiltidelt on keeruline aru saada, mis kellaplokis täpselt on ja mis firma ning mis mudeli tooteid kasutatud.

Kitis kaasas olev kellaploki dekaal, mille skännisin suuruse ja kuju referentsiks sisse.
Pilt

Enda disainitud kellaplokk.
Pilt

Armatuurlaud on kitis selline, nagu stock Skylinel on. Top Secreti omal on keskkonsoolis lisaplokk. Kõigepealt tegin augu armatuuri ja seejärelt valmistasin õige kujuga plaadi, kuhu peale dekaal istutada.
Pilt

Disainisin keskkonsooli lisaploki jaoks dekaali. Jällegi päris 100% korrektne ei ole, aga võimalikult sarnane. Päris autost on väga piiratud arv referentspilte. Eriti salongist. Põhja alt pilte näiteks ei leidnudki :(
Pilt

Krunt on juba varasemast salongidetailidel peal. Veidi kuldset ja sinakashalli ning nüüd veidi maskimist.
Pilt
Viimati muutis RUF, 27. 01. 2025 13:36, muudetud 2 korda kokku.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Salong tuli päris porr tänu värvi fleigile. Õnneks neutraalsemaks muutis lakk, mis praeguseks hetkeks juba peal on (fotol mitte). Kitis on salong terviklik nagu tänavaautol. Top Secreti Skylinel on aga tagant sisu välja võetud. Üritasin seda imiteerida salongipõhja kui ka uksepaneelidega.
Pilt

Pilt

Kerel krunt peal.
Pilt
Viimati muutis RUF, 27. 01. 2025 13:35, muudetud 1 kord kokku.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Nüüd ka värv peal.
Pilt
RUF

Postitus Postitas RUF »

Katsetasin esimest korda dekaalide printimist. Ei olnudki midagi väga keerulist. Õpetuses ja üldse YT's soovitatakse prinditud dekaalid üle lakkida. Mina ei viitsinud :D Pole kohta, kus lampi lakkima hakata. Ja Taavi Leola ka ei laki :D Konsulteerisin temaga seoses dekaalide printimisega. Kui tema juba ei laki, siis miks mina peaks :D Lisaks juba mainitud kella- ning lisaplokile keskkonsoolis meisterdasin valmis ka HKS aju ning laptimeri ning otsisin netist neile sobivad "näod". Aju ripub kindalaeka all ning laptimer juhipoolse salongiõhu resti ees.
Pilt

Ajul dekaal peal.
Pilt

Keskkonsooli lisaplokk dekaaliga. Ei tea, kas peaks kella kohale veidi tikuga lakki panema, et effektsem jääks ja punased ja rohelised tulukesed värvilise lakiga üle täpitama.
Pilt

Kitis vajalikke carbondekaale kaasas ei olnud. Carbonit ja ka kevlarit on kokku üsna palju terve auto peale. Pagasniku dekaali maski tegemine...
Pilt

Pilt

Tuli välja paremini kui lootsin.
Pilt
Viimati muutis RUF, 27. 01. 2025 13:39, muudetud 1 kord kokku.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Dekaalid peal!
Pilt

Ühe küljel oleva Bridgestone dekaali lõhkusin ära. Täpsemalt läks see tegelikult ise katki. Siiamaani mina süüd ei tunnista :D Kõik teised dekaalid tulid ju ilusti välja. Pistsin Bridgestone dekaali vette ja kui veest välja võtsin, siis nägin pisikesi sooni dekaali sees. Ja kui aluspaberilt maha üritasin nihutada läks "kildudeks". Siis tabas mind tohutu paanika, kuna selle autoga olin plaani võtnud täpse koopia ehitamise. Mõtlesin juba ühe dekaali pärast uue samasuguse kiti tellida Jaapanist. Oleks saanud muid varuosi tulevaste ehituste jaoks, aga mis masendas oli minu jaoks liiga pikk tarneaeg. Lõpuks otsustasin oma stashi läbi tuhnida ning leidsin ühest teisest kitist umbes samas mõõdus Bridgestone dekaalid. Aga siis avastasin, et Skyline kitis olevad küljedekaalid on kõik mustade servadega. Varukitis olevad Bridgestone dekaalid aga valgete servadega. See oli päris tugev turn off mu jaoks... kuid siis avastasin, et tagastangel olevad Bridgestone dekaalid on ka valgete servadega ning ka esistangele minev Bridgestone kleeps on valge servaga. Sitta kah, läksid siis külgedele ka valgete servadega. Kõige hullem vist pole :roll:
Pilt

Paras pähkel oli esistangelisale carbondekaali peale panna. Aga tuli okeilt välja.
Viimati muutis RUF, 27. 01. 2025 13:41, muudetud 1 kord kokku.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Custom kellaploki dekaal paigas. Veidi tupsutan veel lakki peale, et kellaplokile läiget lisada. Kuigi õigem oleks ehk enamus plokis semiglossiga üle teha ning kellad ise läikivaga teha. Ja tulukesed värvilise lakiga üle täpitada. Mõtlen veel, kuidas oleks üldse võimalik teha.
Pilt

Jätkub saaga, mida veel kitis kaasas ei olnud... Top Secreti Skylines on kaks ühesugust Recaro korvistet. Kitis kaasas oli ainult üks. Lisaks ühele korvistmele oli kaks tänava Skyline istet, millest praeguse ehituse juures kasu ei ole. Ja Recaro dekaalid puudusid. Üks hetk nägin müügis sama kiti (Aoshima Skyline R34) Mine's versiooni, mis on üks mu lemmikdisaine ja otsustasin selle kiti endale tulevikuks ära osta. Silmas pidades, et mul oleks Top Secreti jaoks ühte sellist istet just vaja, mis ka Mine's kitis olemas on. Seega kokku sain nüüd 2 Recaro korvistet. Ühe Recaro dekaali sain samast varukitist, kust ma Bridgestone dekaalid külgedele sain. Teise annetas mulle Riho. Tänud sulle!
Pilt

Antitiivale carboni laotamine.
Pilt

Tuli jälle üsna tuusalt välja. Mulle tundub, et nende dekaalide panemine, mida kardan, sujub alati palju lihtsamalt. Ja nende, mis on ah pfff lebo, kukuvad kiusu ajama.
Pilt
Viimati muutis RUF, 27. 01. 2025 13:44, muudetud 1 kord kokku.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Nüüd sai kere lakitud. Esimest korda elus jäin lakiga pigem rahule, kuigi kindlasti on kõvasti arenguruumi. Kuna ma olen suur veljepede ja ratta istumine ning suurus auto all on mu jaoks ülioluline, siis kartsin, et kitiga kaasa tulnud veljed on tsipa natuke liiga väikesed. Seega tellisin mõõdu ja kaks suuremaid samasuguseid velgi juurde. Lõpuks neid 2 tolli suuremaid alla ei proovinudki, vaid otsustasin garaažielu mängida kiti ja tolli suuremate ZoomOn velgedega.

Garaažielu behind the scenes. Jah, kõik on liiga puhas ja kola on liiga vähe jnejne, aga kui aus olla, siis tegelikult mulle ei meeldigi sitased garaažid ja sitased autod :D Ehk mina autosid vanandama elusees ei hakka. Niikaua kuni eksisteerib neid 10K sõitnud mint condition Araabia sheigi Skyline, on minu oma samas seisus :D
Pilt

Kitiga kaasa tulnud 18 tollised Volk Racing LE37.
Pilt

Juurde ostetud ZoomOn 19 tollised Volk Racing TE37.
Pilt

Nüüd veidi niisama garaažielu ilupilte.
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Taustal tõstukil on ootamas järgmine projekt, mille järgi käed räigelt juba sügelevad :D
Viimati muutis RUF, 27. 01. 2025 13:47, muudetud 1 kord kokku.
RUF

Postitus Postitas RUF »

Ja nüüd hetkel viimane sissekanne. Lisaks on see järjekordne seerias, mis on kitis valesti :D Kitis olevad pidurid ei ole isegi vastavuses tavalise tehase Skylinega. Rääkimata Top Secreti Skylinega, mis on loom. Kaasas olevad pidurid on umbes sarnases mõõdus, et kui ma oma kuangisest 1,3 karpaga Golf 2 skaalareplikat ehitama hakkan, kus taga olid veel trummelpidurid, siis seal on paras need ära kasutada :D Probleemi parandamiseks võtsin jälle sellest varukitist, kust Bridgestone ja Recaro dekaalid sain, pidurid, mis annavad tunnetustlikult sama mõõdu välja, nagu päriselt Top Secreti Skylinel on.
Pilt

Yamamoto ventiilid on mul juba tükk aega sahtlis ootamas velgi, kuhu need sobiksid. Eelmise R33 Skyline Worki velgedel polnud piisavalt ruumi, et need viisakalt ära mahuksid. Nüüdsed ZoomOn'i TE37'l aga on. Juhhei! Kartsin aukude puurimist, sest 0,6mm puuriga ja 1/24 skaalas velgedele on pigem keeruline neid auke igatepidi keskele saada. Kuid tuli välja üsna okeilt.
Pilt

Pilt

Veljed ja pidurid said laupäeval krundi peale. Piduritega saab edasi tegeleda, kuid veljed jäävad hetkel seisma. Vot nüüd on mul dilemma, mille vist olen nüüdseks tegelikult enda jaoks juba lahendanud. Ehk veljed tulevad esimesed detailid auto juures, millega ma audentse replika joont ei järgi. Top Secreti LE37 on kuldsed ja peenikese poleeritud randiga. Ma ei kujuta ette, kuidas ma suudan seda värvikombot värvida. Kui kõigepealt tuiskan peale kroomi (poleeritud rant) ja siis kroomitud ranti maskima hakkan, et ülejäänud kulseks värvida, siis kardan, et muudan randi maskimisega tuhmiks. Maskimise mõttes oleks see lihtsam variant. Kui aga maskin vastupidi, ehk kõigepealt värvin veljed kuldseks, siis keskoska välja maskimine konkreetse velje kodara disainiga tundub mu jaoks üle võimete. Ja kui aus olla, siis tegelikult kuldsed veljed kuldsel autol ei tundu väga sheff ka. Eriti selle peenikese poleeritud randiga. Poleeritud rant sobib ainult laia randiga velgedele ja kindlasti mitte üheosalistele velgedele. Seega vist lähen velgedega teist teed ning mõtlen midagi customit välja. Selleks värvisin laupäeval 11 lusikat erinevat tooni ja katsetamine on veel pooleli.
Vasta